91883
12:23 30.052021

На МП «Тиса» службовий пес винюхав дві тютюнові схованки

Події 1995

Сьогодні вночі (30.05) 26-річний ужгородець, прямуючи до Угорщини, під час проходження митно-прикордонного контрою свідомо обрав спрощену смугу «зелений коридор. Тим самим декларуючи чесні наміри перетнути українсько-угорський кордон.

На усне питання митників, чи не приховує будь-який товар від митного контролю, молодик запевнив, що нічого забороненого або прихованого не переміщує. Втім, невпевнена поведінка співвітчизника підказувала досвідченим інспекторам перевірити його транспортний засіб.

Відтак, у боксі поглибленого огляду, задіявши кінологічну команду, в іномарці було виявлено 620 пачок тютюнових виробів з фільтром без акцизних марок України, торгової марки «Compliment Blue». Їх блискавично винюхав спанієль Дені.

Інспектори-пошуківці розповідають, що частина сигарет (270 пачок) були заздалегідь приховані у паливному баку, спеціально переобладнаному для переміщення цигарок та палива одночасно. Решта сигарет були приховані у спеціально виготовленому тайнику під передньою панеллю автомобіля.

Цікаво, що водій іномарки відразу ж відхрестився від прихованого товару, сказавши, що йому нічого не було відомо про тайники з сигаретами.

Однак, і так зрозуміло, що громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених тайників, які попередньо піддавалися розбиранню та демонтажу, з метою незаконного переміщення товарів через митний кордон України.

Зважаючи на порушення митних правил, відносно водія складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Вартість прихованих сигарет встановить спеціаліст-експерт, а от автомобіль «Ford Focus» (2012 р.в.), оцінений у понад 200 тис грн, вилучено до рішення суду, повідомляє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах