91698
15:05 26.052021

Судитимуть екскерівництво Держкомзему Тячівщини

Події 2507

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно ексначальника міськрайонного управління Держкомзему у місті Тячів і Тячівському районі та його колишньої заступниці за фактами зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службового підроблення (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, обвинувачені підписали й засвідчили печаткою ряд фіктивних документів, що призвело до незаконної передачі фізичним особам 5 земельних ділянок державної власності загальною площею майже 10 га, що перебували в постійному користуванні місцевого сільськогосподарського підприємства. Так, інтересам держави завдано близько 1 млн грн збитків.

Встановлено, що посадовці управління Держкомзему діяли у складі організованої групи. До неї входила і колишня співробітниця одного з секторів Тячівської РДА. Наразі її оголошено в розшук.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції України в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України.

Наразі обвинувальний акт прокуратурою скеровано до Тячівського районного суду, інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах