91402
14:47 19.052021

На Закарпатті апеляція залишила без змін вирок чотирьом вимагачам

Події 1985

Закарпатською обласною прокуратурою у Львівському апеляційному суді доведено вину чотирьох учасників злочинного угруповання з Мукачева у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України). Суд залишив в силі вирок першої інстанції, за яким лідера зловмисників засуджено до 4 років позбавлення волі, а його спільників – до 3 років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловіки вимагали від закарпатця 15 тис доларів США за неіснуючі борги. У випадку відмови платити – погрожували фізичною розправою та вбивством. У березні минулого року, при передачі 2,5 тис. доларів США чоловіків викрили прокурори спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного управління Служби безпеки України.

Зауважимо, що лідер угруповання – неодноразовий фігурант інших кримінальних проваджень. На час слідства та судових розглядів як він, так і троє інших громадян, перебували під вартою без можливості внесення застави.

Апеляційні скарги на вирок Мукачівського міськрайонного суду у вказаному провадженні подали як обласні прокурори, так і адвокати засуджених. Сторона обвинувачення наполягала на призначенні особам більш суворого покарання в межах санкції інкримінованої їм статті – 7 та 6 років відповідно. Ці скарги судом відхилено та залишено вирок першої інстанції без змін. Рішення вже набуло законної сили, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах