15:49 17.052021

Неподалік Закарпаття нелегалів перевозили у «швидких» та сміттєвозах

Події 4278

Добре організована міжнародна група торговців людьми з 2020 року переправила до Західної Європи, імовірно, сотні нелегальних мігрантів. Після порушення кордону сирійських громадян певний час переховували на фермах в Угорщині, а потім перевозили в західному напрямку на переобладнаному спецтранспорті.

За інформацією видання Magyar Nemzet, схованки для нелегалів облаштовували в сміттєвозах та машинах швидкої допомоги. Злочинці вважали, що спеціальний транспорт поліція не перевірятиме. Саме ця група перевозила захованих у солом’яних тюках нелегалів на тракторному причепі, з яким водій потрапив у ДТП поблизу м. Папа в березні.

Згідно зі свідченнями нелегальних мігрантів, торговці людьми, переховуючи їх, вимагали по 50–100 євро на день за проживання та харчування, а згодом не менше 500 євро за перевезення спецтранспортом до Західної Європи.

16 травня суд заарештував п’ятьох членів злочинного угруповання: двох громадян Угорщини, двох – Румунії та одного – Словаччини. Триває слідство.

24 березня в тракторному причепі перевозили 31 сирійського мігранта. 10 квітня п’ятьох нелегалів заховали й везли в переробленій платформі сміттєвоза. 10 травня десятьох іноземців переправляли в колишній кареті швидкої допомоги.

У своїй діяльності злочинна організація, згідно із отриманими на сьогодні свідченнями, надала допомогу понад 500 нелегальних мігрантів і намагалася переправити їх далі.

Правоохоронці затримали п’ятьох членів угруповання в Угорщині: у містах Будапешт, Тата, Дєндєш та селі Ашоттгалом. У них провели обшуки. У голови злочинної організації слідчі вилучили готівку на суму 26 мільйонів форинтів, дорогий позашляховик та золоті прикраси.

Суд ухвалив рішення заарештувати членів злочинної організації на 30 днів. Слідчі не виключають, що кількість фігурантів цієї справи зросте, адже правоохоронці продовжують розшукувати водіїв, яких члени групи наймали для перевезення нелегалів.

magyarnemzet.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах