91196
13:46 14.052021

На Закарпатті прикордонники затримали німця, який лісом пробирався в Україну

Події 2655

Учора прикордонники Чопського загону затримали громадянина Німеччини, який в обхід пунктів пропуску намагався дістатися території нашої держави.

Іноземця виявили неподалік пункту пропуску «Малий Березний». Помітивши правоохоронців, він вдався до втечі і не реагував на вимогу зупинитися. Аби припинити незаконні дії правопорушника, прикордонникам довелося здійснити попереджувальний постріл.

Затриманий мав з собою закордонний паспорт громадянина Німеччини. У ході перевірочних заходів прикордонники встановили, що чоловік попередньо намагався зайти на територію України через пункт пропуску «Малий Березний». Тоді йому було відмовлено у пропуску у зв’язку з відсутністю страхового поліса. Однак, замість того, щоб у встановлений спосіб придбати сертифікат, чоловік вирішив пройти в Україну поза контролем. Затриманий розповів, що прямував у Львів на запрошення знайомих.

Тепер іноземцеві доведеться відповідати за необдумані вчинки перед судом. У його діях вбачають ознаки правопорушень, передбачених ч.1 ст.204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст.185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника ДПСУ», інформує пресслужба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах