90783
13:50 6.052021

У Мукачеві чоловік намагався обміняти підроблені 50 доларів США

Події 4744

Вчора з одного з обмінних пунктів валюти в місті Мукачево, які охороняються поліцією охорони надійшов сигнал «тривога». Працівники поліції охорони за одну хвилину прибули на місце події.

Касир «обмінника» повідомила, що молодик намагався здійснити обмін валюти номіналом 50 доларів США, яка, на думку жінки, має явні ознаки підробки.

31 річного мешканця с. Герцівці, який намагався обміняти підроблену купюру було затримано, а на місце події викликано слідчо-оперативну групу Мукачівського РУП ГУНП в Закарпатській області.

Вилучену купюру направлено на дослідження в Закарпатський науково-дослідний експертно – криміналістичний центр.

Попередня кваліфікація злочину – ст. 199 ККУ, а саме: «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів». Санкція статті передбачає: позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поліцейські охорони звертаються з проханням бути пильними!

При покупці іноземної валюти будьте обачними, адже, на жаль, випадки з підробкою грошей – непоодинокі, нагадаємо, що 18 березня в Мукачеві було затримано неповнолітню, яка намагалася обміняти фальшиву купюру номіналом 10 євро.

Валюту купувати варто тільки у перевірених, офіційних фінансових установах. Якщо купюра, яку вам пропонують, здається сумнівною, ви завжди можете попросити її обміняти на іншу.

Про це інформує Управління поліції охорони в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах