89365
15:01 5.042021

На Закарпатті СБУ затримала організатора злочинного угруповання, яке викрадало людей

Події 3738

Служба безпеки України нейтралізувала у Закарпатській області так звану «бойову групу» міжрегіонального організованого угруповання, яке тероризувало і залякувало громадян. Встановлено факт викрадення людини, з якої зловмисники вимагали гроші.

У разі несплати 4-х тисяч доларів, вони погрожували потерпілому вбивством.

Правоохоронці під час спецоперації затримали у Мукачеві організатора і учасників банди.

За попередніми даними слідства, до складу групи входило четверо мешканців Дніпра, один з яких раніше засуджений за вчинення тяжких злочинів. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації і після цього вимагали гроші за нібито «владнання» ситуації.

Щоб змусити потерпілих платити, бандити застосовували психологічний тиск і погрожували фізичною розправою.

У межах кримінального провадження за ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України повідомлено про підозру чотирьом фігурантам. Зловмисникам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави – близько 91 тис. грн для одного з фігурантів і майже 80 тис. грн для кожного з трьох інших.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до діяльності організованого угруповання.

Спецоперація проводилась спільно зі співробітниками Національної поліції за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомляє пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах