89209
12:16 2.042021

Закарпатський митник відповідатиме перед судом за неправдиві відомості

Події 3127

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора митного поста «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що посадовець провів митне оформлення автомобіля, номерний знак якого різнився із тим, що вказаний у документах. При цьому митник не надав цьому значення і умисно вніс в інформаційну систему АСМО «Інспектор» недостовірні відомості, надавши водієві право безперешкодно виїхати за межі України.

У подальшому, під час прикордонного контролю на українській стороні, у вказаному транспортному засобі виявлено понад 180 тис. пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі П’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, за процесуального керівництва обласних прокурорів, інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах