89082
14:15 31.032021

В Ужгороді протестували проти «вибіркового» карантину. ВІДЕО

Події 20200

З 8 березня Закарпаття опинилося в червоній зоні. Так вирішили на позачерговому засіданні держкомісії з питань надзвичайних ситуацій. 

Ось уже кілька тижнів в області не курсує громадський транспорт, припинили роботу загальноосвітні школи, заклади громадського харчування, торгові та фітнес центри, магазини, окрім продуктових та аптек.

Звичайно, що для бізнесу – це черговий удар, який витримати вже не сила.

Тож, нині підприємці вкотре зібралися під стінами Закарпатської ОДА на протест проти обмежень, передбачених «червоною» зоною. 

Найбільше людей обурює «вибірковий» карантин, коли одні можуть працювати, а інші повинні сидіти вдома.

– Я цього не розумію, в салонах краси – коронавірусу немає, а в моєму магазині є, – обурюється ужгородка Марія Данча. – Це дуже несправедливо. Мій бізнес вже на межі смерті. Я більше не працюю, ніж працюю. А в мене сім’я, діти. Хочеться, щоб влада справедливо підходила до карантинних обмежень, щоб у всіх були однакові умови.

Подібні обмеження, можуть взагалі добити бізнес, який на тлі пандемії і так шкутильгає, кажуть підприємці.

– З метою ефективної боротьби з існуючими епідеміологічними загрозами ми пропонуємо: встановити єдині для всіх підприємців карантинні обмеження; розробити чіткі та однозначні вимоги до торгових об’єктів; на міських ринках організувати потік людей в певних напрямках (для дотримання карантинних вимог); налагодити спільне патрулювання підприємців та поліції для контролю усіх цих вимог, – наголосили організатори акції, представники руху Save ФОП.

Як прокоментував ситуацію заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк, пікетувальники передали в адміністрацію листа з відповідним зверненням.

– Ми прийняли звернення пікетувальників, розглянемо його сьогодні на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС, де рекомендуватимемо районам за показниками епідситуації обмежувати роботу тих чи інших закладів. Але це рішення прийматимуть вже виключно органи місцевого самоврядування на місцях, саме так визначає закон, – сказав Шинкарюк. – А що стосується, рішення про зняття червоної зони, то воно відбувається на держкомісії з питань ТЕБ та НС. Це виключно в її компетенції і відбувається це тоді, коли на це є підстави.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах