89016
16:08 30.032021

На Рахівщині проводять досудове розслідування за порушення виборчого законодавства

Події 3184

28 березня під час проведення проміжних виборів на Рахівщині до поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця про порушення виборчого законодавства на дільниці в селі Богдан, що на Рахівщині.

На місці події поліцейські з’ясували, що одна із членів виборчої комісії видала своїй односельці два виборчі бюлетені. 40-річна жінка скористалася обома, після чого вкинула їх у скриньку для голосування.

Цей факт помітив заявник і одразу викликав поліцію. За фактом вказаної події слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України, тобто незаконне використання виборчого бюлетеня для голосування виборцем більше ніж один раз. 

Жінці вже повідомили про підозру у скоєнні злочину, максимальне покарання за який передбачає обмеження волі до трьох років.

Окрім цього,  зараз поліцейські проводять перевірку та надають правову кваліфікацію діям  члена виборчої комісії, яка всупереч Закону видала одразу два бюлетені замість  одного передає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах