88782
10:11 26.032021

У Закарпатській області продовжується посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень

Події 2620

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно здійснюють посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020р. № 1236 для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

Зокрема, у період з 15 по 21 березня 2021 року були проведені 1611 позапланових перевірок, у ході яких вивчалося питання виконання протиепімічних заходів під час карантину. Результатом їх проведення стали виявлені порушення на 211 об’єктах.

Заходами контролю були охоплені: 681 об’єкт торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 117 об’єктах; 146 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, порушення виявлені на 8 об’єктах; 356 закладів громадського харчування, із них на 20 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів; 57 перукарень та салонів краси, порушення виявлено на 2 об’єктах; 32 дошкільні заклади та 3 заклади загальної середньої освіти, порушень не зафіксовано; 208 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки, ТРЦ, вокзали тощо), на 35 об’єктах встановлено порушення. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування – надано 76 приписів (пропозицій) та ініційовано складення 134 протоколів.

Водночас за вказаний період забезпечено щоденний контроль за роботою агропродовольчих ринків, зокрема проведено 128 позапланових перевірок, за виявлені порушення винесено 24 приписи та пропозиції керівникам ринків, складено 2 протоколи.

Також з метою запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, проводиться широка інформаційна робота серед населення. За тиждень здійснено 1592 таких заходи.

Але внаслідок нехтування краянами основними рекомендаціями з протидії епідемії маємо невтішний результат. Кількість хворих постійно збільшується. Серед основних причини зростання захворюваності на території області фахівці називають: невиконання карантинних вимог, зокрема дотримання соціальної дистанції, ігнорування маскового режиму.

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину триває.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах