88420
19:50 18.032021

В Ужгородському районі піротехніки знищили мінометну міну часів Другої світової війни

Події 1939

18 березня об 11:00 до Служби порятунку надійшло повідомлення від правоохоронців про виявлення вибухонебезпечного предмета поблизу с. Свалявка Тур’є-Реметівської територіальної громади. Як виявилося, місцевий мешканець знайшов боєприпас під час прогулянки лісом. Після цього чоловік переніс його на видне місце й зателефонував за номером 102.

На місце події направили відділення групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Фахівці ідентифікували виявлений предмет як мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Вони вилучили боєприпас, транспортували його на військовий полігон у с. Оріховиця та знищили у встановленому порядку.

Шановні закарпатці! Наполегливо закликаємо вас у разі виявлення вибухонебезпечних предметів у жодному разі не чіпати їх руками. Хоча цього разу все обійшлося, однак чоловік, який натрапив на мінометну міну, ризикував власним життям. Адже будь-якої миті боєприпас міг здетонувати й серйозно травмувати закарпатця. Тож пам’ятайте: треба просто позначити місцезнаходження ВНП, після чого одразу зателефонувати до Служби порятунку за номером 101, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах