17:45 18.032021

У Мукачеві дівчина намагалася обміняти фальшиву купюру

Події 2315

Вчора з одного з обмінних пунктів валюти в місті Мукачево, які охороняються поліцією охорони надійшов сигнал «тривога». Працівники поліції охорони за три хвилини прибули на місце події.

Касир «обмінника» повідомила, що неповнолітня дівчина намагалася здійснити обмін валюти номіналом 10 євро, яка на думку касира має явні ознаки підробки. Жительку Мукачева, яка намагалася обміняти підробну купюру було затримано, а на місце події викликано слідчо-оперативну групу Мукачівського РУП ГУНП в Закарпатській Області.

Вилучену купюру направлено на дослідження в Закарпатський науково-дослідний експертно – криміналістичний центр.

Попередня кваліфікація злочину ст.199 ККУ, а саме: «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів». Санкція статті передбачає: позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поліцейські охорони звертаються з проханням бути пильними!

При покупці іноземної валюти будьте обачними, адже, на жаль, випадки з підробкою грошей – непоодинокі. Валюту купувати варто тільки у перевірених, офіційних фінансових установах. Якщо купюра, яку вам пропонують, здається сумнівною, ви завжди можете попросити її обміняти на іншу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах