88270
08:30 17.032021

На МП «Тиса» в автобусі виявили брендовий дитячий одяг та взуття на 195 тис грн

Події 2732

У вівторок, 16 березня, на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби задокументовано порушення митних правил, пов’язане із уникненням перевізником декларування товару на майже 200 тисяч гривень, яке завозилося із-за кордону, скоріш за все, з комерційною метою.

Повертався 40-річний водій з Іспанії в Україну на рейсовому автобусі «Хуельва-Київ» через українсько-угорський кордон. Під час проходження митно-прикордонного контролю у «червоному коридорі» вказав про наявність багажу в кількості 50 місць, здебільшого одяг та взуття для особистого користування, бувші у вжитку. Усно підтвердив, що будь-які інші товари, що підлягають декларуванню та оподаткуванню, в нього відсутні.

Однак при детальній перевірці багажного відділення автобусу, інспектори виявили новенький товар іноземного виробництва. Так, в одній із дорожніх сумок та 3-х поліетиленових пакетів знаходилися 175 штук дитячого одягу в асортименті, різних розмірів та дитяче взуття торговельної марки «MAYORAL».

Водій почав виправдовуватися, що виявлений товар перевозив на прохання незнайомої жінки з м. Хуельва (Іспанія) в м. Львів.

Оскільки загальна вартість незадекларованого товару складає понад 195 тис грн, що значно перевищує дозволену митним законодавством суму – 500 євро, то інспектори склали протокол відносно перевізника за статтею 472 Митного кодексу України та вилучили предмети правопорушення до остаточного рішення суду, повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах