85684
17:23 9.032021

Керівництво управління Держкомзему та Тячівської РДА підозрюють у земельних махінаціях

Події 2122

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру ексначальнику міськрайонного управління Держкомзему у місті Тячів і Тячівському районі, його колишній заступниці, а також колишній співробітниці одного з секторів Тячівської райдержадміністрації (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України) та ексочільнику цієї РДА (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що дії вказаних осіб призвели до незаконної передачі фізичним особам 5 земельних ділянок державної власності, що перебували в постійному користуванні місцевого колективного сільськогосподарського підприємства. Загальна площа земель склала 10 га, а збитки, завдані інтересам держави, – близько 1 млн грн.

Згідно з оперативними даними, посадовці управління Держкомзему та співробітниця райдержадміністрації діяли у складі організованої групи. Для реалізації протиправних задумів лідер ОЗГ та пособниця підписали й засвідчили печаткою ряд фіктивних документів, що в подальшому стали підставою для передачі ділянок у приватну власність для ведення особистого селянського господарства та видачі відповідних державних актів про право власності на ці землі.

Працівниця райдержадміністрації, достовірно знаючи про розташування ділянок у межах земель згаданого підприємства, усупереч необхідності дотримання особливого режиму передачі таких земель у приватну власність, підготувала для цього документацію, яку подала на підпис тодішньому голові Тячівської РДА.

Зі свого боку посадовець, проявивши службову недбалість, підписав розпорядження про затвердження проектів із землеустрою та передачу земель підприємства у власність громадян.

Наразі вирішується питання щодо обрання фігурантам міри запобіжного заходу. Заходи із викриття протиправної діяльності здійснювалися спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань та слідчими Нацполіції Закарпаття, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини