87800
18:15 7.032021

Закарпатські рятувальники закликають усіх громадян не палити сухотрав'я

Події 2277

З потеплінням велике занепокоєння в закарпатських рятувальників, екологів та громадськості викликають пожежі через загорання сухої трави, листя та чагарників. На жаль, цьогорічна весна не стала винятком: щодня бійцям ДСНС області доводиться гасити такі пожежі.

Так‚ із 20 пожеж‚ які трапилися в регіоні минулої доби‚ 16 загорянь виникло на відкритій території. В основному горить на рівнинах (Ужгородщина та Мукачівщина), правда, вже зафіксовані випадки пожеж в екосистемах гірських районів (Тячівщина, Рахівщиина).

Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз нагадує краянам, що не варто за допомогою спалювання очищувати минулорічні посівні масиви від стерні та впорядковувати присадибні обійстя від всілякого мотлоху.

Адже були випадки, коли через порушення правил пожежної безпеки при спалюванні сухостою, горіли житлові та дачні будинки, надвірні споруди. Неодноразово доводилося вогнеборцям рятувати від знищення й інші об’єкти інфраструктури. Буває й таке, що у вогняну пастку потрапляють і самі винуватці стихії. У кращому випадку відбуваються травмуванням, а у гіршому – загибеллю самих ініціаторів прибирання.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах