40508
17:02 25.022021

На Закарпатті з початку року у пожежах загинуло 13 людей

Події 1881

На Закарпатті стрімко зростає кількість загиблих на пожежах людей. Якщо у 2020-му (станом на 25 лютого) було зафіксовано 8 випадків, то у 2021-му за аналогічний період від вогняної стихії загинуло 13 громадян.

Так, лишень вчора у с. Репинне Міжгірської територіальної громади Хустського району виникла пожежа зі смертельними наслідками. За попередньою інформацією, ранком 24 лютого в житловому будинку, де мешкали син із матір’ю, виникла пожежа. Її помітив сусід домоволодіння, коли з вікон оселі почав валити густий дим. Намагаючись допомогти людям, чоловік зайшов у приміщення та побачив, що в одній з кімнат тліє матрац на ліжкові. Загорання було незначним, тож селянин його швидко приборкав. Проте допомогти мешканцям оселі він вже не зміг – їхні тіла без ознак життя знаходились в інших кімнатах. Що стало причиною пожежі – встановлять правоохоронці.

Аналіз показує, що перелік причин виникнення пожеж у житловому секторі залишається незмінним в усі часи. Це безвідповідальна поведінка здавалося б свідомих людей та нехтування ними елементарними правилами пожежної безпеки в побуті.

У зв’язку з негативною ситуацією, що склалася, рятувальники наполегливо закликають громадян бути обережними й дотримуватися всіх правил пожежної безпеки: відповідально користуйтесь електропобутовими та теплогенеруючими приладами; відмовтеся й без того від шкідливої звички – паління, наглядайте за своїми літніми родичами, а також розповідайте про безпеку дітям. Бережіть себе та своїх близьких!

Управління ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах