87226
14:29 23.022021

На Закарпатті затримали організаторів осередку міжнародного злочинного угруповання

Події 1722

Під час спецоперації у Закарпатській області Служба безпеки України затримала двох організаторів регіонального осередку кримінального угруповання, причетного до вчинення особливо тяжких злочинів у пострадянських країнах.

Встановлено, що двоє мешканців Мукачівського району організували групу, яка спеціалізувалась на «вибиванні» грошей з легального бізнесу та розбійних нападах. У разі несплати «данини» зловмисники застосовували психологічний тиск та погрожували фізичною розправою.

За оперативною інформацією, зловмисники, також, займались контрабандою важких наркотиків. Гроші, одержанні злочинним шляхом, учасники угруповання направляли, у тому числі на утримання міжнародного криміналітету.

Задокументовано факт незаконного проникненням зловмисників до будинку місцевої жительки для заволодіння майном потерпілої.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Спецоперація із затримання зловмисників проводилась спільно з Головним управлінням Національної поліції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, інформує пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини