86645
13:57 13.022021

На карантин закрили школи та дитсадки Іршавщини

Події 1943

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Іршавської міської ради, яке відбулося 11 лютого, розглянули питання про посилення контролю за виконанням протиепідемічних заходів із мінімізації поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Під час засідання було заслухано інформацію головного лікаря, начальника КНП «ІЦПМД» Булеза Оксану, директора КНП «ІМЛ» Сергія Караслая, начальника відділу освіти, культури, молоді, сім’ї і спорту Іршавської міської ради Яцканич Єлизавету та в.о. директора Іршавської районної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Гринюк Аллу.

За результатами обговорення прийнято низку важливих рішень, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19.

Зокрема, комісія вирішила ввести з 12 до 21 лютого карантин в закладах позашкільної, дошкільної та шкільної освіти, культури та спорту. Оплату праці працівників закладів, що знаходяться на карантині, здійснювати згідно з вимогами Кодексу законів про працю.

Керівникам установ та організацій освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, старостам населених пунктів, керівникам комунальних підприємства доручено забезпечити жорсткий контроль за дотриманням протиепідемічних і карантинних заходів на території ТГ, особливо щодо перебування в громадських будинках і спорудах без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Також запроваджуються жорсткі карантинні заходи в робочий час при прийомі громадян та здійсненні діяльності в адмінбудівлях, інших приміщеннях міської ради, для чого:

– адмінбудівлі, інші приміщення міської ради тримати в зачиненому стані;

– забезпечити постійне чергування працівників ради на входах в адмінбудівлі,

– переміщення працівникам в адмінбудівлях та за їх межами здійснювати лише в засобах індивідуального захисту (респіраторах, масках тощо) ;

– мінімізувати проведення нарад, інших заходів із залученням великої кількості учасників;

– прийом громадян здійснювати в телефонному режимі, для чого відповідальним за чергування виготовити та вивісити на вхідних дверях інформацію про номери контактних телефонів приймалень міської ради;

– відповідальним за чергування щоденно, тричі в день, здійснювати скрінінг (вимірювання температури) працівників міської ради, в разі виявлення підвищення температури зверх допустимих норм зобов’язати працівників, що захворіли, звертатись до сімейних лікарів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах