86392
16:52 8.022021

Закарпатські рятувальники отримали пожежно-рятувальний автомобіль та обладнання від польських колег

Події 2915

Сьогодні на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення відбулось урочисте вручення пожежно-рятувального автомобіля на базі «Mercedes-Benz» та обладнання для вогнеборців. Ключі від авто начальнику Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирославу Щербею вручила Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч, котра завітала до рятувальників Закарпаття, щоб засвідчити свою повагу фахівцям героїчної професії.

Захід, що відбувся, є завершальним у впроваджені спільного проєкту фундації iHELP Institute та Служби порятунку Закарпаття «Удосконалення можливостей оперативно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області» та реалізовується у рамках програми «Польська допомога з розвитку» за підтримки та фінансування МЗС Польщі. У межах цього проєкту рятувальники не лише покращили матеріально-технічну базу, а й пройшли ряд навчань та тренінгів завдяки яким підвищили свої знання й вміння до європейських стандартів, повідомляє Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Для довідки: пожежно-рятувальний автомобіль на базі шасі «MercedesBenz» може перевозити до 3 тонн води. Він укомплектований усім необхідним для роботи пожежно-рятувального підрозділу: рукава різних діаметрів, комбіновані пожежні стволи, дихальні апарати, бензопили, тепловізор, плаваюча мотопомпа, пожежні колонки тощо. Також бійці ДСНС отримали спецодяг, взуття, панорамні маски, пожежні каски, рукавиці та інший реманент.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах