86294
15:27 6.022021

Понад 2 мільйони гривень збитків на розмитненні автомобілів – вісьмом інспекторам митниці на Закарпатті повідомили про підозру

Події 1905

Організував протиправну діяльність 31-річний власник двох приватних підприємств. Серед його спільників – директор однієї із фірм та восьмеро працівників митного поста «Хуст».

Викрили злочинну діяльність підозрюваних та організовану ними схему мінімізації мита при оформленні імпорту оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області разом із колегами-правоохоронцями.

За даними слідства, зловмисники діяли за наступною схемою. Директор фірми виготовляв дублікати товаро-транспортних накладних та техпаспортів транспортних засобів, вносив неправдиві відомості в документи під час митного оформлення. Такі дії давали підставу зменшувати розмір митних платежів. В свою чергу працівники митного поста «Хуст» ігнорували фальсифіковані документи й оформлювали імпорт легкових та вантажних, мінімізуючи обов’язкові платежі.

У такій «співпраці» зловмисники завдали державі понад 2 млн грн збитків – суму підтверджують проведені експертизи.

У п’ятницю, 5 лютого, оперативники, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора за участю спецпризначенців КОРД провели санкціоновані обшуки за місцем розташування митного поста «Хуст», в офісах двох приватних товариств та у помешканнях фігурантів.

Вісьмом працівникам митниці було повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Щодо організатора схеми та керівника фірми – їхнім діям буде надана правова оцінка одразу після завершення всіх необхідних для цього слідчих та процесуальних дій.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах