86231
20:46 4.022021

На Закарпатті правоохоронці викрили мільйонну оборудку зі збуту фальсифікованого палива

Події 3371

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури співробітниками УСБУ та СУ ГУНП в Закарпатській області викрито незаконну схему збуту підприємствами фальсифікованого пального (ч. 3 ст. 204, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).

У ході слідства встановлено, що громадянин зареєстрував на Закарпатті понад десяток фірм, діяльність яких пов’язана з торгівлею підакцизними товарами. Підприємства завозили в область низькопробне паливо, якість його не відповідала заявленим державним стандартам. Опісля, за попередньою інформацією, фальсифікат збували через мережу нелегальних АЗС у різних населених пунктах.

За даними правоохоронців, згадані фірми мають ознаки фіктивності, а їх реквізити використовували для проведення протиправних фінансових махінацій. Наразі вивчається питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого функціонування на території області так званого «конвертаційного центру». Саме через них фігуранти могли «відмивати» кошти, маніпулюючи податковою звітністю. За попередньою інформацією, тільки за 2019 рік таким чином на офшорні рахунки виведено близько 130 млн грн.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії, одній особі прокуратурою вже погоджено підозру. Встановлюються інші фігуранти, що можуть бути причетними до вказаного злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, інформує Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах