86204
15:01 4.022021

Українець, засуджений за перепралення нелегальних мігрантів, знову «розгулював» поблизу кордону. ФОТО

Події 1804

Учора ввечері прикордонники відділення «Бодалово» Мукачівського загону затримали поблизу кордону громадянина України. Чоловік, незаконно перетнувши контрольно-слідову смугу, рухався в напрямку Угорщини.

Мету свого перебування у прикордонні чоловік пояснити не зміг, а тому для встановлення обставин правопорушення передбаченого ст.202 КУпАП «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду — виїзду», та складання процесуальних документів, його доставили до прикордонного підрозділу.

У ході проведення процесуальних дій, прикордонники з’ясували, що затриманий ними 56-річний громадянин України, неодноразово потрапляв у поле зору співробітників головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського загону, як особа причетна до організації каналу переправки нелегальних мігрантів. Більше того, 26 січня 2021 року рішенням Виноградівського райсуду його було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та призначено покарання у вигляді умовного позбавлення волі терміном на 5 років.

Чоловік був одним із організаторів незаконного переправлення через кордон чотирьох громадян Іраку, яких 29 вересня 2020 року прикордонники Мукачівського загону затримали в населеному пункті Вилок.

Ймовірно, що зловмисник знову вивчав місцевість з метою організації чергової спроби переправлення осіб через державний кордон України. Наразі правоохоронці цю інформацію перевіряют, інформує прес-служба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах