85917
17:14 29.012021

Судитимуть голову однієї з ОТГ Мукачівщини та його спільників

Події 3022

Закарпатською обласною прокуратурою затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох учасників злочинного угрупування за фактом заволодіння близько 650 тис. грн бюджетних коштів та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). Серед обвинувачених – сільський голова однієї з об’єднаних територіальних громад Мукачівського району.

Завершено слідство, на час якого за погодженим прокуратурою клопотанням посадовця відсторонили від посади. До нього та двох його спільників-підприємців також був застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Двоє інших фігурантів – інженери з технічного нагляду – перебували під домашнім арештом.

Правоохоронці зібрали докази того, що при проведенні будівництва, ремонту та реконструкції об’єктів на територіях сільради завищувалися обсяги та вартість робіт. Відповідно, відбувалося внесення недостовірних даних до офіційних документів. Йдеться про будівництво дитячих майданчиків і капітальні ремонти прилеглих до кладовищ територій у кількох населених пунктах.

Досудове розслідування за процесуального керівництва обласних прокурорів здійснювали слідчі СУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу працівників УСР в Закарпатській області, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах