85819
16:42 27.012021

Ужгородські рятувальники гасили дві пожежі майже одночасно. ФОТО

Події 2056

Перше повідомлення про пожежу в житловому будинку, що на вул. Гагаріна в обласному центрі, надійшло до Служби порятунку Закарпаття сьогодні, 27 січня, о 05:10. Осередком загорання стала одна із двох житлових кімнат. Про пожежу повідомила сама 80-річна власниця оселі. Старенька прокинулася від ядучого диму й, зрозумівши, що в хаті щось горить, відразу поспішила на вулицю, де й негайно набрала “101”.

Через три хвилини після виклику на місці події вже працювали бійці ДСНС 14-ї державної пожежно-рятувальної частини Ужгорода. Рятувальникам знадобилося шість хвилин для того, аби приборкати полум’я й не дати йому поширитися далі однієї кімнати. Повна ліквідація пожежі на площі 17 кв. м тривала до шостої ранку. Вогнем були знищені наявні там речі домашнього вжитку та обігрівач. До слова, останній мабуть і став причиною загорання, оскільки бабця його активно використовувала для обігріву житла.

А о 05:18 стурбовані мешканці с. Циганівці Ужгородського району у телефонному режимі повідомили рятувальників, що поруч майже вже повністю охоплена вогнем надвірна споруда (лазня). За вказаною адресою прибули бійці 14-ї та 15-ї державних пожежно-рятувальних частин обласного центру. О 05:40 пожежу було локалізовано, а о 06:20 повністю ліквідовано. Хоча лазня майже повністю згоріла, однак вправність та оперативність вогнеборців дозволила врятувати від знищення вогнем поруч розташований житловий будинок.

В обох випадках остаточні причини виникнення пожеж та збитки від них встановлюють компетентні служби. Усього на подіях працювало 20 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки, повідомляє Управління ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах