85704
17:59 25.012021

Закарпатці продовжують протестувати через високі тарифи

Події 2399

В Україні тривають виступи проти захмарних тарифів на комунальні послуги.

У понеділок, 25 січня, мітинг відбувся під стінами Закарпатської ОДА.

На акцію зібралося майже з пів сотні осіб. Люди вкотре були змушені вийти на протест, оскільки обурені платіжками на газ та електроенергію.

На Закарпатті протестувальники вимагали скасувати постанови Кабінету Міністрів України, якими встановлено фіксовані ціни на електроенергію, газопостачання та газорозподіл для всіх споживачів, та повернути пільги. А також оприлюднити технічно й економічно обґрунтовані розрахунки формування цін на газопостачання та газорозподіл і цін на ринку електроенергії в Україні, які стали підставою для підвищення тарифів.

Нагадаємо, що 18 січня за дорученням президента України Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яким установлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Як зауважив очільник уряду, вона діятиме до завершення опалювального сезону або до закінчення карантину.

Утім людей це не надто тішить. Адже вони вважають, що тарифи потрібно зменшувати загалом, а не на певний період.

Яким би не виявилося остаточне рішення уряду щодо цін на газ, воно буде лише тимчасовим, а далі до проблем на ринку газу доведеться повернутися знову.

З протестувальниками поспілкувався голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, який вислухав їх та запропонував перенести всі вимоги в текстовий варіант, аби надіслати звернення до уряду.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах