85537
16:15 22.012021

На Закарпатті СБУ протидіє загрозам державній безпеці України

Події 2146

За 2020 рік за матеріалами Управління Служби безпеки України в Закарпатській області розпочато 3 кримінальні провадження щодо злочинів проти основ національної безпеки.

Так, співробітники СБУ попередили в регіоні спробу, спрямовану на порушення територіальної цілісності нашої країни. Фігуранту провадження повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Матеріали справи направлено до суду.

Триває системна робота з викриття і документування протиправної діяльності учасників незаконних збройних формувань. Розпочато 16 кримінальних проваджень за напрямом захисту національної державності, п’ятьох зловмисників засуджено. Також ідентифіковано 26 бойовиків, які перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей.

Служба безпеки України попередила в регіоні втрати держави на суму понад 55 мільйонів гривень.

Завдяки СБУ, за фактом розтрати 33,5 мільйонів бюджетних коштів, виділених на придбання засобів індивідуального захисту для медустанов, колишнім посадовцям департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та керівництву афілійованих комерційних структур повідомлено про підозру.

Впродовж року за матеріалами СБУ розслідувалися 29 проваджень щодо злочинів у лісовій галузі. Оголошено 14 підозр, скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 8 фігурантів, у тому числі й стосовно членів організованого злочинного угруповання, які налагодили несанкціоновану вирубку дерев цінних порід у Хустському районі.

У 2020 році СБУ викрила завдання шкоди природоохоронному фонду на суму 16 мільйонів гривень.

До судової інстанції направлено обвинувальний акт щодо фігурантів, причетних до розтрати бюджетних грошей при виконанні робіт з реконструкції Ужгородського міжнародного аеропорту.

За минулий рік кіберфахівці СБУ виявили 78 кібератак на державні інформаційні ресурси та системи об’єктів критичної інфраструктури. Попереджено здійснення 7 кібератак. За матеріалами української спецслужби, п’ятьом іноземцям, причетним до пропаганди сепаратизму в інтернеті, заборонено в`їзд до нашої країни.

Також співробітники Управління СБУ в Закарпатській області вилучили з незаконного обігу 8 одиниць вогнепальної зброї, понад 200 набоїв та велику кількість комплектуючих до зброї.

Розпочато 16 кримінальних проваджень за напрямом боротьби з організованими злочинними угрупованнями насильницького спрямування. У рамках шести з них, повідомлено про підозру 14 особам.

Значну увагу протягом року СБУ приділяла протидії корупційним злочинам. Із 17 кримінальних проваджень, 17 особам повідомлено про підозру за вимагання та отримання хабарів, привласнення чи розтрату майна, зловживання впливом, владою чи службовим становищем.

Серед найбільш резонансних справ – викриття заступника голови Закарпатської облради на хабарі у понад півмільйона гривень за безперешкодне зведення об’єктів проєкту «Велике будівництво».

Також минулого року СБУ затримала організатора контрабанди 374 кілограмів героїну до Європи. Рішенням суду зловмисник утримується під вартою, інформує пресслужба Управління СБ України в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини