85532
15:09 22.012021

Перевірка в Закарпатській УВП №9: прокуратура вимагає усунути виявлені порушення

Події 2218

Прокурори Закарпатської обласної прокуратури здійснили комплексну перевірку в ДУ «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9) ». У результаті виявлено низку порушень і висунуто вимогу щодо їх усунення в місячний строк.

У ході візиту керівництву установи наголошено на необхідності встановлення шляхів надходження на режимну територію заборонених предметів та викриття працівників, причетних до цього.

Серед виявлених порушень – відсутність у секторі, де утримують засуджених до довічного позбавлення волі осіб, одиночної камери, звичайних жилих приміщень камерного типу та кімнат для короткострокових побачень, що суперечить вимогам національного кримінально-виконавчого законодавства та Європейським пенітенціарним правилам.

Водночас встановлено, що більшість камер потребують капітальних ремонтів із заміною покриття стін та підлоги, санвузлів, внутрішніх інженерних мереж, а також забезпечення необхідним інвентарем тощо.

Перевіряючими зафіксовані також порушення вимог Кодексу цивільного захисту України, Правил пожежної безпеки в Україні та інших відомчих нормативних документів. Зокрема, відсутня система протипожежного захисту та неукомплектовані протипожежні щитки.

Прокуратура звернула увагу і на те, що Закарпатська медична частина № 9, розташована в Установі, працює без проходження акредитації та наявності ліцензії на прекурсори, наркотичні та психотропні засоби, а посадові особи медзакладу не завжди дотримуються правил зберігання лікарських препаратів.

З огляду на виявлені факти порушень, обласна прокуратура негайно внесла дві вказівки щодо їх усунення та притягнення винуватих посадових осіб до юридичної відповідальності, інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини