85487
20:32 21.012021

Виїжджаючи до Угорщини, закарпатець прихопив понад два десятки новеньких мобілок, приховавши від митників у пустотілих порожнинах іномарки. Фото

Події 2125

25-річний закарпатець не очікував, що інспектори-пошуківці за допомогою ножа, викрутки та ліхтарика швидко знайдуть в атівці приховані від митного контролю новенькі мобілки та складуть протокол.

Виїжджаючи з України в Угорщину через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці, молодий чоловік свідомо обрав спрощену форму проходження контролю – «зелений коридор». На усне питання митників ствердно відповів, що не переміщує товар, який підлягає обов’язковому декларуванню, а тим паче – прихованого.

 Однак, як з’ясувалося, у боксі поглибленого огляду іномарки «СІТROEN» інспектори спільно з прикордонниками виявили понад два десятки новеньких мобільних телефонів марки «Samsung» моделі «Galaxy A02S» різних кольорів. А приховав 21 гаджет кмітливий хлопець у пустотілі порожнини автомобіля, зокрема, під декоративною обшивкою ручки перемикання передач та під декоративними обшивками передніх дверцят.

Дістатися до прихованих телефонів митники змогли за допомогою технічних засобів контролю – викрутки, ножа та ліхтарика.

Тож, довелось запротоколювати правопорушення за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України. Дана стаття передбачає накладення штрафу у вигляді 100% вартості незаконного товару, його конфіскацію, а також конфіскацію автомобіля, що використовувався для переміщення прихованого від митного контролю товару із тайниками.

Наразі загальну вартість вилучених мобілок надасть спеціаліст-експерт. До слова, ціна одного такого гаджета в інтернет-мережі стартує з 3 500 грн. Автомобіль, оцінений у понад 180 тисяч гривень, також вилучено до рішення суду, інформує Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини