85194
17:34 15.012021

На Мукачівщині голову ОТГ відсторонено від посади

Події 2255

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури слідчим суддею обрано запобіжні заходи сільському голові однієї із територіальних громад Мукачівщини, двом керівникам підрядних фірм та двом інженерам з технічного нагляду.

Так, суд постановив взяти чиновника під варту з можливістю внесення застави – 640 тис. грн. Аналогічне рішення прийняте і щодо підприємців. Розмір застави для них склав 522 тис. грн і 227 тис. грн. Щодо інженерів, то їм обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Зазначимо, що суд розглянув і клопотання, погоджене прокурором обласної прокуратури, та прийняв рішення щодо відсторонення сільського голови від займаної посади на час досудового розслідування.

Нагадаємо, посадовця та інших чотирьох членів злочинного угрупування підозрюють у заволодінні близько 650 тис. грн бюджетних коштів та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Відомо, що він розробив план злочинних дій, відповідно до якого при проведенні будівництва, ремонту та реконструкції об’єктів на територіях сільради завищувалися обсяги та вартість робіт. Відповідно, відбувалося внесення недостовірних даних до офіційних документів. Йдеться про будівництво дитячих майданчиків і капітальні ремонти прилеглих до кладовищ територій у кількох населених пунктах.

Триває слідство, яке під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури здійснює обласне управління Нацполіції за оперативного супроводу працівників УСР в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах