84787
09:47 6.012021

Через постійний дощ поблизу Ужгорода підтоплено мікрорайон Підлипники

Події 7217

Почнемо з того, що грудень минулого року та початок поточного більше схожі на пізню осінь, ніж на зиму, адже практично щодня падає дощ різної інтенсивності і, звичайно, рівень води поступово піднімається.

Це підтверджують і в Управлінні ДСНС в Закарпатській області, де напередодні у повідомленні на сайті установи повідомили, що на річках Закарпаття будуть відбуватись підвищення рівнів води на 0,3-1,0 м над поточними рівнями в межах корінних берегів.

Зокрема, очікується, що у нижніх течіях річки Боржави вода може вийти на заплаву, а в нижніх течіях Латориці вода утримається на заплаві з незначним підвищенням. Подібну ситуацію можна очікувати і від річки Уж.

А між тим, вже вчора, 5 січня, через інтенсивні опади поблизу обласного центру підтопило мікрорайон Підлипники (вул. Балудянського), що тепер належить до Оноківської ТГ. Так, були підтоплені приватні подвір’я, а подекуди зливова вода потрапила і до будинків та в свердловини питної води. На місце події мешканці одразу викликали рятувальників, які приїхали та почали відкачувати воду.

Місцеві жителі занепокоєні і переживають, що погода наробить ще більшого лиха. Так, Оксана Симочко, яка проживає у цьому мікрорайоні з приводу вчорашніх подій повідомила наступне: «За такої погоди вода точно буде підніматися ще вище і можуть постраждати значно більше людей. Влада повинна оперативніше реагувати на такі погодні умови, бо інакше будуть набагато більші проблеми. Потрібно постійно відкачувати воду і слідкувати за її рівнем. Крім цього, потрібно зробити профілактику таким ситуаціям і унеможливити у майбутньому подібні підтоплення».

До всього цього, закарпатські синоптики прогнозують опади практично кожен день, а температура повітря не підніматиметься вище 9 градусів тепла.

Як йдеться на на офіційному сайті Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, сьогодні, 6 січня, знову прогнозують хмарну погоду з проясненнями, вночі часом дощ, у горах з мокрим снігом та снігом, вдень без істотних опадів. На гірських ділянках доріг ожеледиця. Температура повітря вночі від 3° тепла – до 2° морозу, вдень 2-7° тепла.

Завтра, 7 січня, знову падатимуть дощі, часом опади. Вночі очікується від 3° тепла – до 2° морозу, вдень 0-5° тепла, на високогір’ї буде до 2° морозу.

8 січня слід також очікувати опади. Температура повітря вночі буде від 1° тепла – до 4° морозу, вдень 0-5° тепла, в горах місцями протягом доби 5-7° морозу.

Нагадуємо, що кілька днів тому подібне повідомлення про підтоплення саме в Ужгороді вже надходило. І тоді для проведення заходів з відкачки води на вулиці Другетів навіть залучалася спецтехніка від 15-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгорода.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
Що скажуть інші? Закарпатська психологиня пояснила, чому не варто жити шаблонами
12:08
24 рулони незадекларованої імпортної плівки для ламінування опинилися на складі Закарпатської митниці
11:55
Всі новини