84759
13:18 5.012021

За 38 км від Ужгорода виявили новий вид коронавірусу

Події 2845

У Словаччині також підтвердили наявність нового виду коронавірусу, який з’явився вперше на півдні Англії, повідомляє словацьке агентство TASR, посилаючись на заяву міністра охорони здоров’я Марека Крайці.

Міністр повідомив, що новий штам виявили в деяких зразках у районі м. Міхаловце у східній частині країни, назвавши його «англійським». М. Крайці допускав появу нового виду вірусу в країні ще напередодні різдвяних свят, проте фактично це було доведено лише зараз. Згідно з протиепідемічними правилами Словаччини, які набули чинності 21 грудня, всі, хто повертається з Великобританії, повинні проходити карантин.

Згідно з даними, опублікованими Національним інформаційним центром охорони здоров’я у вівторок, у неділю у Словаччині було проведено понад 3000 тестів типу ПЛР та зареєстровано 636 нових випадків. Кількість інфікованих у країні стрімко зросла в середині жовтня та ще більше у грудні. Зокрема, на початку грудня щодня у Словаччині фіксували в середньому понад дві тисячі нових випадків, а в останній тиждень – близько трьох тисяч.

Із моменту спалаху в країні епідемії навесні за допомогою ПЛР коронавірус у Словаччині діагностували у близько 188 тисяч людей, на сьогодні проведено майже 1,5 мільйона таких тестів. Кількість тих, що одужали, у Словаччині становить понад 130 тисяч. Нині у лікарнях перебуває 2771 хворий. За офіційними даними, кількість померлих внаслідок коронавірусу становить 2521.

MTI, Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах