84705
13:27 4.012021

На Воловеччині й Тячівщині горіли житлові будинки

Події 2808

Сьогодні в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області повідомили, що 2 січня воловецькі й тячівські рятувальники виїжджали для гасіння пожеж у житловому секторі.

Перший випадок було зафіксовано у с. Верхня Грабівниця Воловецького району. Начальник пожежного підрозділу смт Жденієво Віктор Куштан саме їхав зранку на роботу, коли побачив, що горить житловий будинок. Не гаючи часу, він о 07:44 викликав колег – загалом на місці події працювали рятувальники із Жденієва, Нижніх Воріт й Воловця. Вогонь швидко поширювався, оскільки горище було заповнене старою побутовою технікою. Проте незважаючи на труднощі, локалізувати загорання бійцям ДСНС вдалося о 08:35 та повністю ліквідувати – о 09:35. Полум’я знищило покрівлю на площі 200 кв.м і частину домашнього майна.

Ввечері того ж дня вогонь охопив одноповерховий житловий будинок із мансардою, розташований на вул. Залізничній у с. Калини Тячівського району. Загорання виникло у дроварні, звідки полум’я перекинулося на мансардний поверх оселі. Власниця помешкання була вдома й побачила пожежу. Вона покликала на допомогу сина, що живе поруч, та о 18:10 подзвонила до Служби порятунку.

За викликом на місце виїхали відділення 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Тячів, державного пожежно-рятувального поста смт Дубове та місцевої пожежної команди с. Нересниця. Насамперед вогнеборці винесли з палаючої надвірної споруди газові балони, аби запобігти вибуху. Далі о 19:24 вони локалізували пожежу та о 20:29 – остаточно її ліквідували. Полум’я знищило мансардний поверх та покрівлю на площі 80 кв.м, а також частину домашнього майна.

В обох випадках причини виникнення пожеж та суму завданих збитків встановлюють правоохоронні органи.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах