84280
22:24 22.122020

СБУ й поліція відповіли на листи Василя Брензовича і Йосипа Борто щодо погроз та провокацій проти угорців Закарпаття

Події 92736

Нагадаємо, через численні погрози та провокації проти угорців Закарпаття, що мали місце останнім часом, лідери ГО «Товариства угорської культури Закарпаття» зверталися до правоохоронних органів із відповідними зверненнями та повідомленнями. Відтак СБУ та поліція надіслали офіційні відповіді, котрі пропонуємо до вашої уваги.

Відповідь на лист голови ГО «Товариства угорської культури Закарпаття» Василя Брензовича до Головного управління Національної поліції в Закарпатській області від 11.12.2020 року.

«Повідомляємо вас, що на ваше звернення від 26 серпня 2020 року, яке надійшло до Головного управління Національної поліції в Закарпатській області щодо погроз на адресу угорської громади та повідомлень про мінування римо-католицьких церков, розташованих на території Тячівського і Берегівського районів, що мали місце 20 та 21 серпня 2020 року працівниками управління превентивної діяльності розглянуто.

Інформуємо вас, що за даним фактом відомості внесені до ЄРДР № ….. від 20 серпня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України. На даний час співробітники поліції СВ Берегівського ВП ГУНП в закарпатські області проводиться досудове розслідування.

Крім цього повідомляємо Вас, що Ваше звернення зареєстроване в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Тячівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за № 7834 від 10 грудня 2020 року.

На даний час за вказаним зверненням працівниками Тячівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області проводиться перевірка, про результати якої зазначеним відділенням поліції вас буде повідомлено додатково» » – йдеться в документі.

Подібну відповідь на свій лист отримав і заступник голови ГО «Товариства угорської культури Закарпаття» Йосип Борто. У листі від Головного управління Національної поліції в Закарпатській області від 11.12.2020 року, йдеться: «повідомляю вас, що ваше звернення від 04 грудня 2020 року, яке надійшло до Головного управління Національної поліції в Закарпатській області щодо погроз, які надійшли на електронні скриньки громадської організації «Товариство угорської культури Закарпаття», Берегівської районної ради, редакції видання Karpatajla.ma, телеканалу TV21 Унгвар, навчальних закладів та інших суб’єктів, що знаходяться на території Берегівського району, працівниками управління превентивної діяльності розглянуто.

Інформуємо Вас, що за даним фактом відомості внесені до ЄРДР №…. від 04 грудня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення ч. 2 ст. 129 КК України. На даний час співробітниками СВ Берегівського ВП ГУНП в Закарпатській області проводиться досудове розслідування.

Крім цього, повідомляємо, що Ваше звернення зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Берегівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області за № 5302 від 09 грудня 2020 року.

На даний час за вказаним зверненням працівниками Берегівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області проводиться перевірка, про результати якої зазначеним відділенням поліції, Вас буде повідомлено додатково» – йдеться в документі.

Відповідь від Управління Служби безпеки України у Закарпатській області на запит заступника голови ГО «ТУКЗ» Йосипа Борто  була біль лаконічною: «повідомляємо, що ваша заява від 4.12.2020 №885, про розпалювання національної ворожнечі на території Закарпатської області, скерована для розгляду по суті до ГУНП в Закарпатській області, у зв’язку з тим, що факти та обставини викладені в ній не відносяться до компетенції органів СБ України».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини