83989
16:45 16.122020

На Закарпатті викрито канал переправи нелегальних мігрантів до ЄС

Події 2441

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури викрито та блоковано канал переправи нелегальних мігрантів, який діяв в області протягом трьох років. Трьом особам, ймовірно причетним до його створення, повідомлено про підозри.

Слідством встановлено, що організував незаконну діяльність 42-річний чоловік. До справи він залучив ще одного українця та двох іноземців. Вказані особи сприяли переправленню вихідців з Азії до країн ЄС: Румунії, Словаччини та Угорщини. За свої послуги брали $6000 з особи.

За місцями проживання та в транспортних засобах фігурантів справи проведено обшуки та виявлено предмети, схожі на вогнепальну зброю та набої, а також пристрої для зв’язку, блокноти з чорновими записами, грошові кошти й банківські картки.

«Кримінального авторитета» та двох його спільників підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 332 КК України. Йдеться про незаконне переправлення кількох осіб через державний кордон, вчинене організованою групою.

Заходи із викриття проведені спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Головного оперативно-розшукового відділу Чопського прикордонного загону і спецпідрозділу «Дозор».

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо обрання особам міри запобіжного заходу, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах