83945
16:45 15.122020

Цьогоріч закарпатські митники виявили 37 порушень на суму 145 млн грн

Події 2014

Як поінформували в управлінні запобігання та протидії контрабанді та порушенням митних правил Закарпатської митниці Держмитслужби, за результатами здійснення аналітичної роботи, проведення на її підставі додаткових контрольних та перевірочних заходів упродовж січня-листопада 2020 рокузапроваджено 37 справ про порушення митних правил на загальну суму 145,3 млн грн, з яких недобори склали 86,7 грн.

За 11 місяців п.р. за результатами здійснення моніторингу баз даних попередніх декларацій та попередніх повідомлень, а також експортних декларацій, вивезення товарів та транзитних переміщень, було поставлено на контроль 72 «ризикові» зовнішньоекономічні операції (54 – імпортні, 10 – експортні, 8 – транзит) для відпрацювання оперативними підрозділами управління ЗПМП. В результаті запроваджено 5 справ про ПМП на загальну суму 4, 5 млн грн. Зокрема: 257 штук мобільних телефонів на суму 1,2 млн грн.; 17,7 м куб лісоматеріалів на суму майже 600 грн; 1089 штук електричних та газових плит, варочних поверхонь на суму 2,4 млн грн.

За результатом аналізу баз даних митниці, додатковому опрацюванні поданих в пунктах пропуску документів було запроваджено 18 справ про порушення митних правил на суму 137,5 млн грн.

За результатами здійснення аналітичної та пошукової роботи, додатковому опрацюванні поданих в пунктах пропуску документів, в тому числі й на підставі відповідей митних органів іноземних держав на запити було запроваджено 14 справ про ПМП за ознаками ст. 483 МКУ за фактами ввезення на територію України придбаних за кордоном транспортних засобів на підставі документів, що містять неправдиві відомості (підроблені доручення, перебування на постійному консульському обліку тощо) загальна вартість за цими справами склала близько 3,3 млн грн.

Також здійснюється моніторинг та перевірка законності ввезення на митну територію України товарів (транспортних засобів) суб’єктами ЗЕД. За результатами проведеної перевірки та на підставі опрацьованих матеріалів запроваджено 11 справ про ПМП згідно ч.4 ст. 470 МК України.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини