83815
08:50 14.122020

СБУ відкрила справу про державну зраду через виконання гімну Угорщини депутатами в Закарпатті

Події 2827

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом державної зради проти депутатів Сюртівської сільської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області, які виконали гімн Угорщини під час прийняття присяги, – передає інформаційний портал з посиланням на коментар СБУ.

Згідно з повідомленням,   в СБУ розповіли, що обставини дій депутатів розслідуються в кримінальному провадженні, а саме частини другої  статті 110 – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, та частини першої статті 110, мова в якій йде про державну зраду, а також за частиною третьої статті 358 – підробка документів. Інша інформація відноситься до таємниці досудового слідства, підкреслили у спецслужбі.

Нагадаємо, 21 листопада депутати Сюртівської сільської територіальної громади  виконали гімн Угорщини під час прийняття присяги. У відповідь СБУ пообіцяла ретельно перевірити дії депутатів на предмет правопорушень. У той же час посольство Угорщини стало на захист депутатів, заявивши, що ті спочатку заспівали державний гімн України, і тільки після нього виконали національну молитву, яка згодом стала гімном Угорщини.

Страна.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах