83640
18:32 9.122020

Закарпатські податківці виявили факт реалізації елітного алкоголю без марок та ліцензії

Події 2432

У ході фактичної перевірки одного з фізичних осіб-підприємців, працівники управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДПС у Закарпатській області встановили факт реалізації ним алкогольних напоїв без ліцензії на право роздрібної торгівлі та без марок акцизного податку встановленого зразка.

Суб’єкт господарювання здійснював протизаконний продаж підакцизної продукції іноземного виробництва в одному з сіл Ужгородщини. За це правопорушення передбачено штрафи у розмірі 17000 грн за продаж підакцизних товарів без ліцензії та 17000 грн за роздрібний продаж алкоголю без марок акцизного податку.

Виявлення цього порушення стало можливим завдяки моніторингу ринку реалізації підакцизної продукції працівниками управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДПС у Закарпатській області на території Ужгородського району.

Загалом за 11 місяців 2020 року за результатами проведених фактичних перевірок, працівниками Головного управління ДПС у Закарпатській області встановлено 85 фактів роздрібної торгівлі підакцизних товарів без відповідних ліцензій. Зокрема, встановлено 62 факти роздрібної торгівлі алкогольними напоями без відповідної ліцензії, 15 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами без відповідної ліцензії, 4 факти роздрібної торгівлі пальним без відповідної ліцензії та 4 факти зберігання пального без відповідної ліцензії. За результатами розгляду матеріалів перевірок,застосовано фінансових санкцій на суму 4 млн 309 тис. грн.

Податківці наголошують, що алкогольна продукція досить популярна серед фальсифікаторів. Є кілька способів перевірити легальність алкогольного напою (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/438440.html).

Зокрема, на легальній алкогольній продукції має бути наявна марка акцизного податку. Це підтверджує сплату акцизного податку, легальність ввезення та реалізації на території України.

Наразі податкова служба розробила спеціальний електронний сервіс, який дозволяє споживачам швидко перевірити легальність марки, а отже – і алкогольного напою.

Акцизна марка для алкогольних напоїв містить два штрихкоди. Це – двомірний штрих-код швидкого реагування (QR-код) та лінійний штрих-код.

Штрих-код містить інформацію про серію та номер марки.

QR-код – інформацію про серію та номер марки, реквізити покупця марки: для юридичних осіб – код згідно з ЄДРПОУ, для фізичних осіб – підприємців – код, який відображає реєстраційний номер облікової картки платника податків, а також посилання на вебресурс для перевірки марки.

Саме за допомогою QR-коду споживачі можуть швидко виявити підробку, скориставшись своїми ґаджетами. Для цього на мобільний пристрій повинна бути встановлена програма, яка зчитує QR-коди. Для прикладу, такі додатки можна знайти та завантажити безкоштовно за допомогою GooglePlay або AppStore.

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини