83198
14:07 30.112020

За місяць закарпатським прикордонникам намагалися десять разів дати хабарі

Події 3852

Десять спроб надання неправомірної вигоди прикордонникам протягом листопада зафіксовано у Чопському загоні.

У дев’яти випадках – це намагання уникнути дотримання карантинних заходів під час в’їзду до України, спрямованих на недопущення поширення коронавірусної інфекції. Нехтуючи здоров’ям та безпекою наших громадян, подорожуючі сподівались на сприяння в уникненні самоізоляції. Проте здобути прихильність військовослужбовців за гроші не вдалось. Від 100 гривен до 50 євро – сума, в яку правопорушники оцінили доброчесність охоронців держрубежу та безпеку громадян.

А два дні тому в пункті пропуску «Тиса» наші співвітчизники шляхом підкупу намагались уладнати питання оформлення автівки на в’їзд в Україну без фактичного перетину кордону. За зниження пильності під час виконання службових обов’язків прикордонному наряду запропонували 1000 угорських форинтів. Проте військовослужбовці таку пропозицію не прийняли та закон не порушили.

З метою з’ясування обставин та прийняття правового рішення щодо ознак злочину, передбаченого статтю 369 ККУ “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”, прикордонники повідомили про кожен факт Ужгородський відділ ГУНП у Закарпатській області, повідомляє пресслужба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах