83194
13:21 30.112020

Біля кількох угорських установ на Закарпатті з’явилися озброєні люди. ОНОВЛЕНО

Події 5906

Коментар Кароліни Дарчі, секретарки ТУКЗ-КМКС з питань політики та комунікації, та заступника голови ТУКЗ-КМКС Йосипа Борто

Товариство угорської культури Закарпаття обурене та засуджує дії Служби безпеки України щодо наших установ. Сьогодні зранку біля ряду наших установ з’явилися озброєні люди, зокрема, біля офісу Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) в Ужгороді, Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ у Берегові, та офісу Благодійного фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде». Півтора роки тому СБУ порушила кримінальну справу проти наших фондів за підозрою в сепаратизмі. Зокрема, перевірявся фонд, який фінансує роботу Закарпатського угорського інституту, а також фонд «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде». Наразі нам невідомо, чи пов’язані нинішні обшуки з тією справою. Чекаємо офіційного повідомлення від правоохоронних органів.

Раніше повідомлялося що, озброєні та невідомі особи у цивільному з’явилися біля офісу Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) в Ужгороді, Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ у Берегові, а також біля будинку голови ТУКЗ-КМКС Василя Брензовича в обласному центрі. «Гості» з’явилися і біля офісу Закарпатського центру економічного розвитку «Еган Еде».

Стаття оновлюватиметься…

Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах