82773
13:32 20.112020

В Ужгороді відбулася зустріч Генконсула Словаччини з начальником Закарпатської митниці

Події 3483

У четвер, 20 листопада, у Генеральному консульстві Словацької Республіки в м. Ужгород відбулася двостороння робоча зустріч очільника дипломатичного відомства Павола Паніса з начальником Закарпатської митниці Держмитслужби Іваном Бережнюком.

Генконсул поінформував головного митника краю про те, що вчора ввечері мав телефонну розмову з керівником Митного управління м.Міхайловце (Словаччина), який готовий зустрітися з українським колегою у міжнародному пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» для обговорення та вирішення нагальних проблем діяльності двох митних органів.

Зі свого боку, Іван Григорович подякував поважному дипломату за активну участь у питаннях, що стосуються роботи митниць на кордоні. Зокрема, щодо прискорення оформлення вантажівок на словацькій стороні. Так, нині спостерігається тенденція до збільшення оформлень словацькими митниками вантажівок – по 80 вдень і 60 – вночі. Керівник митниці попросив словацького Генконсула посприяти на словацькому боці у рівномірному оформленні фур (80х80) – до 160 вантажівок за добу, що дасть змогу зменшити багатокілометрову чергу на українській стороні.

– Хочу наголосити, що всі зміни на митному посту «Ужгород» працюють злагоджено і рівномірно щодоби приймають зі Словаччини по 100 вантажівок, оперативно їх оформляють, – підкреслив Іван Бережнюк.

Посадовець також висловив готовність зустрітися зі своїм словацьким колегою – 16 грудня п.р. І передав Генконсулу відповідного листа з основними тезами для обговорення. Це, зокрема:

– взаємодія у напрямку обміну інформацією про товари та транспортні засоби, що переміщуються через українсько-словацький кордон із застосуванням цифрових технологій;

– взаємний обмін інформацією про виявлені порушення митних правил;

– збільшення пропускної спроможності пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке»;

– організація руху пішоходів у пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке».

– Дуже радий, що ми швидко дійшли компромісного вирішення проблемних питань, – наголосив пан Павол Паніс, додавши: – Генконсульство готове не лише організовувати двосторонні зустрічі, навіть на рівні керівників Митних служб України та Словаччини, а й брати в них безпосередню участь.

Насамкінець сторони домовилися й надалі тісно співпрацювати, створювати належні умови перетину українсько-словацького кордону, оперативно вживати організаційні заходи щодо оперативного оформлення митних процедур, повідомляє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах