82736
17:05 19.112020

Закарпатська ОДА розірвала договір із підрядником по об’єкту «Районна лікарня м. Берегово – будівництво»

Події 2742

У 2018 році за результатами публічної закупівлі був заключений договір з переможцем, який запропонував найнижчу ціну на виконання будівельних робіт по об’єкту «Районна лікарня м. Берегово – будівництво», а саме з ТОВ «Торговий дім Універсал Україна» на загальну суму 86 млн 510 тис. грн.

Фінансування об’єкту здійснюється за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

За два роки було виконано робіт на суму 485 200 грн.

У 2020 році до кінця листопада передбачалось виконати роботи з утеплення фасаду, влаштування вентиляції на горищі, заміни вікон, заміни покрівлі, влаштування інженерних мереж (каналізації, опалення, електромонтажні роботи) та монтажу ліфтів на загальну суму 15 500 211,60 грн.

Згідно з календарним графіком виконання робіт, який є невід’ємною частиною Договору, підрядна організація зобов’язалася повністю виконати роботи зі вентиляції на горищі, заміни вікон, утеплення фасаду та завершувати роботи з демонтажу/монтажу покрівлі, каналізації, опалення, електромонтажних робіт та монтажу ліфтів.

Однак під час огляду фактичного стану виконання робіт встановлено, що із 6 позицій повністю виконана лише одна!

Водночас до кінця не встановлені склопакети та деякі конструкції потребують заміни у зв’язку із заводським дефектом, роботи по утепленню фасаду виконані в об’ємі близько 60%, завезено вентиляційне обладнання, решта робіт не розпочаті.

Підрядною організацією систематично порушувались терміни виконання робіт за договором, у зв’язку з чим виник ризик несвоєчасного завершення робіт за об’єктом. Відтак, ТОВ «Торговий дім Універсал Україна» несвоєчасно відпрацювали у 2020 році надану попередню оплату (згідно з Договором та законодавства у них було до 90 днів для відпрацювання авансового платежу), й в подальші місяці виконували будівельні роботи із значним відставанням графіку.

З метою належного виконання підрядником своїх зобов’язань по договору, неодноразово проводились наради, велась претензійна робота, але жодних дій з боку підрядної організації для покращення ситуації вжито не було.

Зважаючи, на соціальну значимість та суспільну необхідність будівництва нового корпусу лікарні в м. Берегово в такий непростий епідеміологічний час, з метою покращення якості медичних послуг у районі та беручи до уваги систематичне невиконання своїх зобов’язань підрядником, прийнято рішення про розірвання договору підряду в односторонньому порядку з ТОВ «Торговий дім Універсал Україна».

Відтак 10.11.2020 було підготовлено та вручено Підряднику повідомлення про розірвання договору підряду в односторонньому порядку.

У найближчий час будуть пораховані залишки робіт на об’єкті та проведена процедура публічних закупівель щодо визначення нового підрядника, повідомляє пресцентр Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах