82410
15:25 12.112020

СБУ викрила розкрадання бюджетних коштів під час будівництва центру надання адмінпослуг на Закарпатті

Події 4861

Співробітники Служби безпеки України викрили розкрадання 1 мільйона гривень з державного бюджету під час будівництва центру надання адміністративних послуг на території однієї із сільрад Закарпаття.

За даними досудового слідства, у 2018 році місцева будівельна компанія перемогла у тендері на зведення об’єкту вартістю понад 4 мільйони гривень. Частину із цієї суми керівництво фірми привласнило через внесення до актів виконаних робіт завищених даних щодо їх обсягів і вартості.

Ініційована СБУ перевірка засвідчила, що наразі ремонтні роботи завершено лише «на папері». Насправді на об’єкті відсутні умови для обслуговування громадян, готовність будівлі до експлуатації становить лише 70%.

Провадження здійснюється за ч. 5 ст. 191 (заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Директору комерційної структури повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Заходи із викриття оборудки здійснювалися спільно зі слідчими СУ ГУНП у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, інформує пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах