8215
15:31 29.082016

Рахівські піротехніки знищили 1655 вибухонебезпечних предметів

Події 1483

01528 серпня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області завершено роботи по вилученню та знищенню вибухонебезпечних предметів часів Першої світової війни, котрі було знайдено в лісовому масиві в районі с. Лазещина Рахівського району.

Окремі вибухонебезпечні предмети було знайдено учасниками експедиції, яку організувало Всеукраїнське громадське об’єднання «Союз «Народна пам’ять». Дана організація займається увічненням пам’яті про воїнів, загиблих під час світових воєн та жертв політичних репресій, а також пошуком, ідентифікацією та перепохованням останків загиблих військових.

Роботи з пошуку та вилучення боєприпасів тривали впродовж 25-28 серпня. Загалом було знищено 65 ручних гранат, 25 артилерійських снарядів калібром 76 мм., 8 артилерійських снарядів калібром 85 мм, 7 артилерійських снарядів калібром 100 мм, 1550 набоїв та 5 підривників часів Першої світової війни, інформує У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах