81987
15:29 4.112020

У ПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке» словацька сторона тестуватиме на COVID-19

Події 5937

Питання прискорення оформлення вантажівок та усунення черг на українсько-словацькому кордоні, ефективна взаємодія суміжних митних служб через електронний обмін інформацією, впровадження митних процедур країн Євросоюзу – стали предметом обговорення під час зустрічі начальника Закарпатської митниці Держмитслужби Івана Бережнюка з Генеральним консулом Словацької Республіки в м.Ужгород Паволом Панісом, у вівторок, 4 листопада.

З початку листопада на словацькій стороні збільшено кількість оформлення вантажівок у пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке», що зменшило велику чергу на українському боці.

Закарпатські митники запропонували у робочому порядку проводити сканування вантажівок на українській стороні, що дасть можливість перевізникам у спрощеній формі швидше пройти контроль на словацькому пості.

Що стосується електронного обміну інформацією, то закарпатські митники лише «за», бо розуміють, що рухаємося до Європейського Союзу. «Перевізники і суб’єкти ЗЕД також мають знати, що вся необхідна інформація щодо їх товарів – нам доступна», – підкреслив керівник митниці.

Зі свого боку, пан Генконсул повідомив, що після нещодавньої зустрічі з Іваном Бережнюком, він розмовляв з керівником Фінансової служби Словаччини Даніелою Ключковою щодо надання практичної допомоги українським митникам у впровадженні митної політики ЄС.

– Сьогодні отримав від керівництва Міхайловецької митниці відповідь, що словацька сторона готова до проведення міжнародної зустрічі на кордоні на рівні керівників митної та фінансової відомств обох держав, – зазначив дипломат, додавши: – Словацька сторона зацікавлена якнайшвидше вирішувати актуальні проблеми, що виникають на кордоні. Зокрема, питання сканування транспортних засобів на українській стороні з наданням копій документів словацьким митникам, що значно прискорить їх оформлення та зменшить черги на кордоні.

Очільник дипломатичного відомства також поінформував, що за 2 тижні словацька сторона відремонтує сканер. А також про те, що з 9 листопада п.р. Словаччина проводитиме на кордоні тестування на виявлення ковіду-19 у зв’язку з посиленням протиепідемічних заходів у країні, інформує пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах