81927
08:33 4.112020

Угорщина запроваджує комендантську годину

Події 4198

З опівночі в Угорщині набуде чинності надзвичайний правовий порядок, і уряд запроваджує  комендантську годину з півночі до світанку. Нічні клуби будуть закриті, між глядачами у театрах, кінотеатрах, стадіонах повинні бути порожніми три крісла. Паркування знову буде безкоштовним, – повідомив прем’єр-міністр Віктор Орбан на сторінці у Facebook.

«Поширення епідемії пришвидшилося, – заявив прем’єр-міністр. – Епідемія загрожує життю людей похилого віку та хронічно хворих, і настав час уряду вжити подальших заходів для належної роботи лікарень та життя людей похилого віку».

«Буде потрібно швидко діяти. Якщо вірус поширюється швидко, уряд також повинен бути швидким», – наголосив В. Орбан.

«Сьогодні з опівночі ми знову введемо надзвичайний правовий стан», – сказав прем’єр.

Прем’єр-міністр також заявив, що попросить парламент продовжити цей надзвичайний стан на 90 днів.

На засіданні уряду були прийняті наступні рішення: під час проведення заходів, зокрема, спортивних, у кінотеатрах, театрах глядачі можуть сідати лише в кожне 3-тє крісло, використання масок є обов’язковим, без винятків.

Влада перевірятиме всі дії, за необхідності накладатиме штрафи, а місця, де не дотримуватимуться правил, негайно закриватимуться.

Той, хто не носить маску, може загрожувати життю інших людей.

Забезпечити дотримання правил у нічних клубах неможливо, тож, за пропозицією оперативного штабу, уряд вирішив закрити нічні клуби та ввести комендантську годину з півночі до п’ятої ранку, а це означає, що всі мають повернутися додому до півночі.

Щоб зменшити натовпи на громадському транспорті, уряд наказав у години пік збільшити кількість транспортних засобів, паркування знову буде безкоштовним.

(hvg.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах