8187
12:13 29.082016

Закарпатський сепаратист постане перед судом

Події 2686

imagesСлідчі Управління СБ України в Закарпатській області завершили досудове розслідування та скерували до суду матеріали стосовно місцевого мешканця, обвинуваченого за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та розпаювання міжнаціональної ворожнечі.

Уродженець області систематично бере участь у громадських масових заходах. Виступаючи на одному з таких мітингів у березні 2016 року, цей громадянин публічно виголошував антиукраїнські заклики, зокрема, про начебто незаконне приєднання Закарпаття до України, звинувачував українців та органи державної влади у нібито ворожому ставленні до представників корінних народів області та агітував за від’єднання Закарпаття від України, повідомила «Карпатському об’єктиву»  прес-група УСБУ в Закарпатській області.

Цьому місцевому мешканцю слідчі Управління СБ України в Закарпатській області оголосили підозру за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі) Кримінального кодексу України. Суд уже арештував майно цього громадянина. За цей злочин зловмисникові загрожує від 5 до 10 років ув’язнення. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює обласна прокуратура.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах