81586
17:41 28.102020

Посадовці лісгоспу на Закарпатті постануть перед судом за 8,5 млн грн збитків

Події 3541

Направлено до суду обвинувальний акт відносно 3 посадовців одного з лісництв Державного підприємства «Хустське лісове дослідне господарство».

Слідством встановлено, що троє посадовців лісового господарства через неналежне виконання свої посадових обов’язків допустили незаконну порубку 682 дерев породи «бук» та «ялина» невстановленими слідством особами на території лісового господарства без лісорубного квитка.

Дії обвинувачених завдали державі збитків на суму 8,5 мільйонів гривень.

Таким чином посадовці лісгоспу обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні – Закарпатська обласна прокуратура. Оперативний супровід – УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах