81414
18:42 25.102020

Порушення виборчого законодавства зафіксували на ужгородській ДВК у спорткомплексі «Юність»

Події 7857

Виборчий процес у нашій державі завжди проходить цікаво і з порушеннями. Інколи ці порушення є несвідомими, дрібними, або такими, що не впливають на загальний процес. Проте є і такі, коли відбувається добре продумане і свідоме порушення виборчого законодавства і спотворення волевиявлення великої кількості громадян. Але про це ще зарано говорити. Ми ж хочемо повідомити своїх читачів про досить цікавий випадок, який трапився в Ужгороді на виборчій дільниці №210764, яка знаходиться у фойє усім відомого спортивного комплексу «Юність».

Так, спостерігач від однієї з політичних сил, які беруть участь у виборчому процесі, Тетяна Гербей, повідомила свій виборчий штаб, що їй потрібен пустий бланк протоколу до якого вносяться підсумкові результати голосування.

Це питання дуже здивувало юриста штабу і він запитав для чого він їй. На що пані Тетяна розповіла про ситуацію на їхній дільниці. А вся справа у тому, що вона хотіла побачити ці протоколи і, можливо, допомогти у їх заповненню. На що керівництво ДВК їй повідомило, що допомога не потрібна, адже всі ці протоколи вже підписані. Пані Тетяна здивувалася і, тоді зателефонувала у свій штаб. Все справа у тому, що такі протоколи мають підписуютися членами ДВК вже після внесення до них відповідних цифр підрахунку голосів виборців. А тут з’ясовується, що пусті протоколи вже підписані. У такому випадку вже постфактум можна внести потрібні комусь цифри, поставити печатку і передати їх до територіальної комісії. Тут слід пам’ятати, що такі дії можна кваліфікувати як порушення закону.

Після цього пані Тетяна зателефонувала до поліції і теж повідомила про цю ситуацію. І, практично одразу приїхали правоохоронці, які зафіксували порушення і почали опитувати всіх причетних.

На жаль, ми не змогли отримати пояснення від голови ДВК з приводу цієї ситуації, однак секретар цієї ДВК Віталія Коновалова погодилася надати коментар.

Так, за словами пані Віталії члени ДВК підписали пусті протоколи як чернетки. «Для того щоб спробувати як воно буде виглядати. Це не були оригінали протоколів, це були чернетки, копії. Ми не маємо на дільниці принтера і не можемо робити собі копії. Тож, наші спостерігачі взяли пусті бланки і зробити для нас копії, а далі ми – члени ДВК всі разом підписали їх».

Таким чином було підписано 21 примірник протоколу. Пані Віталія зазначила, що у всіх членів ДВК і думки не було про те, щоб займатися фальсифікацією. «Люди у нас у ДВК дуже дружні, ми всі разом працюємо і хочемо щоб все пройшло законно. Тим більше, що всі члени ДВК жінки і, у нас і думок не було про якісь там фальсифікації. Ми підписували пусті бланки, де не було жодної цифри. Просто пусті бланки. Це робилося для того, щоб потім пришвидшити роботу. І все робилося публічно і відкрито. Я виключаю саму думку про те, що цей випадок можна трактувати як спробу фальсифікації», – зазначила секретар ДВК №210764.

Проте, працівники поліції зафіксувати покази керівництва ДВК, свідків та вилучили усі підписані протоколи. Тепер залишається єдине – чекати відповідних висновків (трактування цієї ситуації – авт.) правоохоронців.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини