81386
19:17 24.102020

На КПП «Тиса» за 9 місяців 2020 року митники склали 130 протоколів за ввезення незадекларованих товарів

Події 2644

130 протоколів за ввезення незадекларованих товарів склали митники на КПП «Тиса» від початку року. Майже чверть із них стосуються перевезення брендового одягу, взуття, сумок та аксесуарів.

Такі дані станом на 1 жовтня повідомила сьогодні заступниця начальника управління запобігання та протидії контрабанді Вікторія Гелле. Вартість виявленого товару — понад 9 мільйонів гривень.

Водій Володимир щодватижні їздить з Італії в Україну та назад. Чоловік уже 15 років займається перевезенням посилок. Зараз чекає, поки його мікроавтобус перевірять митні інспектори КПП “Тиса”. За кожен кілограм вантажу має сплатити 55 євроцентів.

Каже: контингент людей мають уже напрацьований. Вони постійно передають сім’ям макарони, в першу чергу, каву.

“Речі вживані. Там практично нових речей немає. Люди з митниці приходять. Постійно перевіряють. Ми вигружаємо завжди автомобіль, коробки ріжуться. Вони роблять свою роботу, а ми свою”, — розповів чоловік.

Інспектор закарпатської митниці на КПП “Тиса” Василь Дерев’яненко перевіряє пакунки в мікроавтобусі, які мають розмитнювати. Каже: зазвичай, це займає від 15 до 30 хвилин.

“Буває деколи, що громадяни, думаю, через незнання законодавства передають деякі речі, які заборонені, або обмежені”, — розповів інспектор.

У міжнародних пунктах пропуску “Ужгород”, “Тиса” та “Лужанка” митники реєструють найбільше випадків перевезення контрабанди. Як розповіла заступниця начальника управління запобігання та протидії контрабанді Закарпатської митниці Вікторія Гелле, трапляється, як із відомими “італійськими бусами”, коли громадяни декларують особисті речі, а насправді перевозять товари відомих брендів.

“Одяг, сумки, аксесуари, ремінці таких відомих брендів як Gucci, Elizabetta Franchi, Armani. Найбільший такий випадок був це у цьому році. Коли таких брендів було на суму понад мільйон гривень. І також випадок, коли вартість предметів правопорушення – мільйон 400 тисяч гривень”, — сказала Вікторія Гелле.

Товари, які конфіскували. тримають на митному складі до рішення суду. Якщо це продукти, то їх зберігають у холодильнику, все інше – у закритому приміщенні, каже начальник управління інфраструктури Закарпатської митниці Сергій Дуран. Після висновку суду продукти – утилізовують, а інші товари – виставляють на спеціальний сайт СЕТАМ, де їх на аукціоні може придбати будь-хто.

“Тут є продукти, побутова хімія, сонячні панелі, одяг, взуття, — розповів Сергій Дуран. — Все, що могло бути приховано і вилучено. Деякі вже вилучені. Їх передадуть у ДВС для реалізації. Інші очікують рішення суду і після прийматимуть рішення щодо них. Тобто, може бути таке, що щось буде повернуто власнику за рішенням суду і він вивозитиме це або розмитнюватиме. А інше, за яким приймуть рішення передати на користь держави – це будуть передавати на користь держави”.

Штраф за перевезення незадекларованих товарів, за словами Вікторії Гелле, становить 100 відсотків від їхньої вартості.

Зоряна Попович, Суспільне

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини